– Einde website; verder op Facebook met Trio MaGMa

Ons Trio MaGMa begon het concert “Winterstilte” met een aria uit het Dixit Dominus van G.F.Händel (1685-1759).

Onze BIS was het Laudate pueri Dominum van De Bournonville. Hoe waar de woorden van Eric waren, die zei dat dit ons allerlaatste werk was dat we samen gingen uitvoeren, wisten we toen nog niet … Helaas, aan alle mooie dingen komt een eind. Zo ook aan dit Trio. De Facebook pagina blijft echter voorlopig bestaan.

Ik heb Eric gevraagd om werken die we vorig jaar tijdens ons Paasconcert in de kerk van La Roche uitvoerden, voor een deel in video’s om te zetten.

Nu alle concerten in de komende Paasperiode vanwege de Coronavirus-crisis zijn afgezegd, willen we U graag enkele mooie video’s aanbieden van Pasen 2019.

U vindt de aankondigingen vanaf 30 maart niet meer op onze (dan gesloten) website, maar op onze Facebook pagina. Nog makkelijker: als U zich abonneert op Eric’s YouTube kanaal, wordt u automatisch gewaarschuwd als er een nieuwe video verschijnt!

Ik ben héél erg dankbaar voor de samenwerking met organist Gérard Lambert en dwarsfluitiste Marijke Verbeeck. We hebben samen prachtige muziek  ingestudeerd en uitgevoerd. We hadden niet veel publiek vanaf het moment dat de entree niet meer gratis was. Degenen die wel kwamen waren altijd heel blij met onze concerten en wij waren heel blij met deze geweldige mensen.

Saint Nicolas, La Roche
Saints Pierre-et-Paul, Dochamps

Ik ben ook reuze dankbaar voor de medewerking die we van curé Body en doyen Roger Pascal hebben gehad en van de verschillende mensen in de kerken La Roche en Dochamps: Marie-Esther en Patrick Gillard in Dochamps, sacristine Véronique in La Roche en nog vele anderen in deze en in andere kerken.

Het was een enorme verrijking om te zingen in ruimtes, waar Daisy Hoste haar doeken exposeerde.

En last, but not least: Eric was onze rots in de branding! Hij hielp programmeren; vertaalde mijn blogs in het Engels en soms schreef hij ze in mijn plaats in 3 talen; hij zocht info op over onze uit te voeren werken en leidde de stukken in tijdens de concerten; hij bouwde onze website en onderhield deze; hij maakte de video’s en plaatste ze op YouTube, waar U ze overigens kunt blijven bekijken.

We hopen dat U allemaal heel gezond door deze periode heen zult komen.

We wensen U het allerbeste en … blijf vooral van alle ontroerende en prachtige muziek op deze aardbol genieten!

Een hartengroet namens ons allemaal.

Marijke Persijn

2 thoughts on “– Einde website; verder op Facebook met Trio MaGMa

  1. Jullie allen bedankt voor de prachtige muziek, het was altijd hartverwarmend.
    Blijf gezond en gelukkig.

    • Lieve Ineke, het was altijd heerlijk om Ger en jou in ons publiek te hebben: positief, warm en heel enthousiast. We waren ook heel blij met jullie betrokkenheid op onze site en Facebookpagina. En hoe bijzonder is het als een echtpaar zijn trouwdag bij ons tijdens een concert viert…
      Dank jullie voor alle prachtige support! En ook voor jullie: blijf gezond en gelukkig. Liefs, Marijke Chant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *