– Gérard’s favoriete aria

Gérard Lambert, Marijke Verbeeck en ik (Marijke Persijn) houden heel erg veel van de muziek van Georg Friedrich Händel (1685-1759). We hebben dan ook vaak werken van hem opgenomen in onze concertprogramma’s. De favoriet van Gérard is “Süsse Stille, sanfte Quelle” (HWV 205) uit “Neun Deutsche Arien” (HWV 202-210).

Deze deutsche Arien zijn niet als cyclus geschreven. Ze ontstonden als aparte aria’s tussen 1724 en 1727. Händel had vanaf 1723 een betrekking als componist aan het Hof in Londen. Daar schreef hij uitsluitend Italiaanse Opera’s. Deze deutsche Arien waren een nevenproductie voor de Kamermuziek. Het was zijn laatste werk op Duitse tekst.

Süsse Stille, sanfte Quelle ruhiger Gelassenheit,
Selbst die Seel e wird erfreut,
Wenn ich mir nach dieser Zeit
Arbeitsamer Eitelkeit
Jene Ruh’vor Augen stelle,
Die uns ewig ist bereit.

Geniet van deze mooie muziek.

Fijne week,

Marijke Persijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *