– De aanvangstijden van de Perk-concerten

Afgelopen vrijdag en zaterdag heerlijk gerepeteerd op de Perkliederen met Marijke Verbeeck en Marco Kalkman, die daarvoor speciaal uit Nederland was overgekomen.

met bariton Bernhard Kühn

Bovendien gaven Gérard, Marijke, Marco en ik een klein concertje in de kerk van La Roche op zaterdagmorgen. Dit was een verrassing voor de vrienden van Eric die ons publiek vormden. En … ook dat één van hen, een fantastische bariton, daaraan mee deed. Wat was het heerlijk om opnieuw het ontroerende duet van Mendelssohn “Zion, streckt ihre Hände aus” te kunnen zingen. In 2014 zongen Louisa Heine en ik het, maar toen zong ik de alt partij. Omdat Bernhard dit keer de lage stem voor zijn rekening nam, zong ik de sopraanligging. Zó fijn!

Marco Kalkman

Dank aan Marco die een Toccata van Sweelinck op het prachtige orgel speelde en een duet ( Abendlied van Mendelssohn) begeleidde. Dank aan Marijke en Gérard met wie ik 3 aria’s uitvoerde. Dank aan Gérard die Bernhard begeleidde ( Sei stille mein Herz van Mendelssohn) en Bernhard en mij samen ondersteunde op het orgel (eerder genoemd duet uit de Elias).

Het aftellen voor de concerten van het BAM!Festival begint nu echt!

Op zaterdag 5 oktober zijn de zaal en de kassa open om 15.00 uur. Het concert begint om 15.30 uur met toespraken.

Er zullen woorden worden gesproken door de burgemeester en de wethouder van cultuur van La Roche. Ook de wethouder van cultuur uit Dordrecht, de stad waar Jacques Perk werd geboren, zal aanwezig zijn en hij zal de Perk-liederen inleiden.

Trio MaGMa

Op zondag 6 oktober zijn de zaal en de kassa ook om 15.00 uur open en begint het concert om 15 uur 30, maar nu zonder toespraken.

Beide concerten zijn in een zaal van hotel Floréal in La Roche.


Bloemen van
de mannen

Natuurlijk hopen we dat U er allemaal bij bent!

Nog 5 nachtjes slapen …

Marijke Persijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *