– Nederlandse steun op hoog niveau voor Perk Project

Het aangepaste affiche

Vrijdag 20 september 2019 kregen we bericht van de Nederlandse Ambassade in België: “De commissie besloot uw aanvraag voor “Dans les pas du poète Perk” te honoreren”.

Wat een geweldig nieuws!

Eric heeft enorm veel tijd en energie gestoken in het contact maken met de Ambassade en de vraag of zij geïnteresseerd zijn in ons project binnen het kader van het BAM!Festival 2019 in La Roche.

Er werd – informeel – al enthousiast gereageerd, maar we moesten natuurlijk de officiële weg bewandelen en deelnemen aan de open call “culturele ambassadeurs”. Na vele spannende weken wachten op de uitslag hebben we nu dan toch het verlossende woord. JA, we zijn uitgekozen en er komt een afgevaardigde tijdens ons concert op zaterdag 5 oktober in de zaal van hotel Floréal.

Dordrecht

Waar we ook heel blij mee zijn, is het JA van de wethouder van cultuur van Dordrecht, waar Jacques Perk op 10 juni 1859 werd geboren. De heer P. Sleeking zal spreken ter inleiding van de vier “Chants d’Ardenne”. Zoals U inmiddels wel zult weten, heeft componist Peter Visser vier van Perk’s gedichten op muziek gezet voor ons Trio MaGMa.

Wat een feestelijke gebeurtenis: de Burgemeester heeft relaties uitgenodigd uit de ambtelijke en culturele wereld van de provincie Luxemburg en Wallonïe; de Nederlandse Ambassade zal aanwezig zijn in La Roche; de wethouder van cultuur van Dordt zal het woord voeren; Peter Visser (80 jaar) zal bij de twee concerten aanwezig met zijn vrouw Christine; Daisy Hoste exposeert bij uitzondering haar doeken voor dit evenement (met enkele nieuwe, geïnspireerd op de vier verklankte gedichten); Marco Kalkman zal de Chants d’Ardenne begeleiden op klavecimbel en ons trio zal een Fabel van Fontaine in twee verschillende versies uitvoeren, waarvan er één door Marco is gecomponeerd en … wij vieren het eerste Lustrum van ons Trio MaGMa!

U begrijpt dat de concerten van 5 en 6 oktober verschillend van karakter zullen zijn. Waarschijnlijk is het een goed idee om kaarten te reserveren.

Er is een nieuwe poster met daarop het logo van de Nederlandse Ambassade.

U ziet dit onderaan tussen de logo’s van de andere partners staan.

Hele fijne week,

Marijke Persijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *