– Daisy Hoste, schilder uit Enneille/Durbuy

Het eerstvolgende concert van het Trio MaGMa (Marijke Persijn, zang; Marijke Verbeeck, dwarsfluit en Gérard Lambert, klavecimbel) zal een zeer bijzondere gebeurtenis worden. Ondersteund door Marco Kalkman, klavecinist uit Schiedam, zullen gedichten van Jacques Perk, op muziek gezet door Peter Visser, hun wereldpremière beleven.

Het concert vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 in het kader van het BAM! festival in La Roche-en-Ardenne. “De Passie” is het thema van het festival van dit jaar en de rode draad die in allerlei verschillende kunstvormen terugkeert. Het basis idee van het festival is “je laten meenemen door de kunst”. En dat is dan ook de reden dat de musici ondersteuning hebben gezocht van de schilderes Daisy Hoste uit Enneille bij Durbuy. En gelukkig heeft zij de uitnodiging graag aanvaard. Haar werken zullen bijdragen aan een passende atmosfeer in de zaal van hotel Floréal, waar het concert zal plaatsvinden.

“Niet de schoonheid van een werk maakt dat we het bewonderen, het is onze bewondering die het mooi maakt” is een uitdrukking van Pablo Picasso die een prominente plaats in neemt op de site van Daisy. Zij ziet haar atelier als een laboratorium, een plaats waar een zoektocht, een ontdekkingsreis plaatsvindt. De schilder heeft een zeer eigen kijk op de werkelijkheid en geeft daaraan uiting in haar/zijn creatieve werk, dat tegelijk een proces van reflectie en observatie is.

Het werk van Daisy geeft uitdrukking aan de ontwikkeling die zij in de kunst heeft doorgemaakt, aan haar veelzijdigheid en de verbinding met andere kunstvormen. Bij meerdere concerten van het Trio MaGMa heeft Daisy haar werk tentoon gesteld om bij te dragen aan een totaal-ervaring voor de bezoekers.

Hoewel Daisy niet langer exposeert, heeft zij voor deze gelegenheid de uitnodiging geaccepteerd om bij te dragen aan het project “tussen vervreemding en creatie” in combinatie het de op muziek gezette gedichten.

Voor meer informatie over Daisy Hoste en haar werk, ga naar : https://daisyhoste.weebly.com/ of http://www.daisyhoste.net/

Vergeet niet om via deze site uw kaarten te bestellen!

Een fijne week, Marijke Persijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *