Marijke’s tips: van Borst- naar Buikadem

Fijn dat de vorige tip “Vrij Ademen” velen zo veel goed gedaan heeft. Heel erg bedankt dat jullie me dit persoonlijk hebben laten weten. Het is fijn om feedback te krijgen. Mijn bedoeling is om anderen te ondersteunen en als dat lukt, ben ik een blij en gelukkig mens.

Vorige keer hebben we ons vooral gericht op de bekkenbodem en de kleur rood. Ditmaal wil ik jullie een manier geven om van borst- naar buikademhaling te gaan, zodat je in het gebied van het oranje chakra terecht komt. Dit chakra (poort van energie) heeft te maken met plezier, seksualiteit, levenskracht. Denk maar aan het CHI-punt.

Adem in door je neus. Vervolgens adem je zachtjes uit door je neus. Als je het gevoel hebt dat je leeg bent, is er nog wel lucht die je uitademt door je mond. Voel hoe je bij het uitademen door je neus je ribbenkast en je buik naar binnen voelt gaan. Voel hoe je daarna bij het uitademen door je mond voelt hoe je buik nog verder naar binnen trekt. Laat de inademing spontaan gebeuren. Je voelt hoe je buik zich vult en daarna ook je borst. Denk aan de kleur oranje en laat die het gebied rond en onder je navel vullen.

Misschien wil je de oefening van vorige keer herhalen, waar het er vooral om ging om in je bekkenbodem te ademen en die met de kleur rood vol te laten stromen. Er was echter ook aandacht voor de onderrug en de onderbuik (gebied van het oranje chakra).

Veel plezier met de oefening,
Marijke Persijn

Wil je ons Trio MaGMa en mijn werk ondersteunen door een euro (meer mag natuurlijk) over te maken, zou je dit dan willen doen op: HOPE PRODUCTIONS BE55 3631 8752 0844 ? Ontzettend bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *