Marijke’s tips: Vrij Ademen

De mensen die mijn blogs op www.marijkepersijn.nl lazen, zullen ontdekt hebben dat mijn website niet meer bestaat. Helaas hield deze eerder op te bestaan dan ik dacht, zodat ik niet afscheid heb kunnen nemen. Ik hoop dat mijn lezers mijn blogs op onze Trio MaGMa site hebben ontdekt en volgen.

Behalve de blogs over ons trio, begin ik vandaag met speciale blogs die vaak over gezondheid zullen gaan, omdat ik graag mijn kennis deel vanuit al mijn therapie- en bewegingsopleidingen. Dit wil ik ook doen, omdat ik weet dat heel veel mensen geen geld hebben om allerlei dure therapieën te volgen.

Ik heb nooit veel geld verdiend. Eigenlijk heb ik altijd alle studies kunnen volgen dankzij Eric die mij financieel steunde. Ook de bijdragen die ik in mijn leven heb ontvangen van mijn ouders en schoonouders, hebben mij mede in staat gesteld om muziekkamers te bouwen in Hengelo (O) en in Rendeux. Mochten mensen mijn tips en verhalen waarderen en dit initiatief en/of ons Trio MaGMa willen ondersteunen, dan zou het fantastisch zijn om jullie donaties (hoe klein ook) te ontvangen op:

HOPE PRODUCTIONS BE55 3631 8752 0844

VRIJ ADEMEN

Vandaag is het 4 mei en is het Herdenkingsdag in Nederland.

Morgen is het 5 mei en dan viert Nederland Bevrijdingsdag.

Vrijheid: vrijheid van denken en spreken. Je vrij voelen.

Als je je goed voelt, zal je vanzelf ruimer en vrijer ademen.

Als je je gelukkig en vrij voelt, zal je misschien spontaan willen

zingen en zal je adem vanzelf stromen.

Als je je bevrijd voelt, wil je misschien wel dansen! Ook dan zal je energie

heerlijk door je heen stromen. Net zoals je adem.

In oorlogstijd is er geen sprake van vrijheid.

In tijden van oorlog hebben we geen gevoel van veiligheid.

Oorlog is iets vreselijks. Gelukkig hoeft niet iedereen in zijn of haar leven een oorlog van dichtbij mee te maken. Het is echter mogelijk dat je in je privéleven in een heel benarde situatie zit, die het je onmogelijk maakt om je veilig te voelen en waarin je je gevangen voelt. Je kunt daardoor angstaanvallen krijgen en slaapproblemen en misschien zelfs ernstige ademhalingsproblemen.

Graag help ik je met een eenvoudige ademhalingsoefening.

Stel je voor dat je op een plek bent, waar je mooie en gelukkige herinneringen aan hebt.

Of fantaseer over een plaatsje in de natuur. Houd je heel erg van zee en strand, ga daar dan in gedachten heen. Ben je liever in het bos, in de velden, op de hei of in de bergen, zie je jezelf dan daar staan, zitten of liggen.

Zie een hele mooie kleur rood voor je. Je kunt denken aan een rode bloem, bijvoorbeeld aan een rode (klap)roos. Of misschien heb je een favoriete rode trui. Of je herinnert je een schitterende rode vogel.

Foto van Marijke Bozzano

Adem die rode kleur diep in. Je hele lichaam vult zich met die prachtige rode kleur. Elke cel van je lichaam wordt met die magnifieke kleur rood gevuld. Nu wordt ook je buitenkant rood: je haren, je armen, je benen. Alles aan je wordt rood. En daarna wordt alles in je directe omgeving ook prachtig rood. Laat het rood verder groeien. Denk aan een schitterende zonsopgang  of aan een ontroerend mooie zonsondergang.

Voel hoe je bekkenbodem zich ontspant. Voel hoe je onderbuik en onderrug zich ontspannen.

Voel hoe je bekkenbodem, je onderrug en je onderbuik ontspannen uitzetten bij je inademing en bij je uitademing wat naar binnen gaan.

Voel dat je gevoel van veiligheid toeneemt.

Voel dat je vrijer ademt.

Geniet van het gevoel van vrijheid en veiligheid.

Geniet van je adem die vrij in- en uit je stroomt.

Ga hier zo lang mee door als je fijn vindt.

Als je weer met andere dingen aan de slag moet, probeer dan dit gevoel bij je te houden.

Veel succes en plezier met deze oefening.

Hartengroet,

Marijke Persijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *