– Lente Concert Gênes; Trio MaGMa en Marin Marais

Tijdens onze eerste repetitie in de kerk van Gênes was het nog heel koud buiten en helaas ook binnen, omdat de verwarming in de kerk het niet deed. Dat was dus muziek maken met de winterjassen aan en in mijn geval ook met mijn handen in heerlijke dikke handschoenen.

Vandaag is het zaterdag 7 april. De zon schijnt volop. We hebben net buiten geluncht met Nederlandse vrienden die onverwachts langskwamen. Marco heeft met Pasen een eigen werk uitgevoerd in een kerk in Krimpen aan den IJssel: klavecimbel, harp en kerkkoor. Hij zat dan ook direct achter Gérard’s instrument in mijn muziekkamer!

Marijke Verbeeck zal tijdens ons Lente Concert van zondag 29 april een fantastisch stuk muziek spelen van de Franse componist Marin Marais (1656 – 1728): Les Folies d’Espagne.  Ze speelt het prachtig. Dat wordt heel erg genieten!

Een FOLIA (waanzin) is erg populair in de XVIIe en XVIIIe eeuw. De naam komt van een Portugese dans (heel levendig en geanimeerd) die in de XVIe eeuw in Spanje wordt geïntroduceerd door de bespelers van de vihuela’s.

Tot gauw en geniet allemaal van dit prachtige weekend tijdens de Belgische Paasvakantie,

Marijke Persijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *