– Larochante – Trio MaGMa – A Choeur Ouvert

Deze aprilmaand in 2019 is er één van mooie concerten geweest.F

Larochante in La Roche-en-Ardenne

Op 7 april vierde het koor Larochante o.l.v. Bernadeta Artym zijn 40-jarig bestaan.

Ze hadden 2 prachtige werken van de componist Karl Jenkins op hun programma staan.

Voor de pauze luisterden we naar het Requiem met daarin een solo voor jongenssopraan in het “Pie Jesu”. Het was grappig dat hij deze zong op de preekstoel, waar Marijke Verbeeck haar solo op dwarsfluit zou spelen tijdens ons concert de week er na. Chapeau jongeman! Dit bracht me terug naar de tijd dat onze zoon Kim in het jongenskoor van de Basiliek van Oldenzaal zong. Dierbare herinneringen! Na de pauze volgde het Adiemus. Het was een heel mooi concert!

De week er na was de kerk open voor ons Trio MaGMa Paasconcert. We hadden prachtige muziek.

Het programma bestond uit werken van Bach, Händel, Vivaldi, Pergolesi en het “Je vous salue Marie” van onze eigen Gérard Lambert. Het was een mengeling van droevige, vrolijke en ingetogen muziek.

De mensen waren heel erg enthousiast. Men had even alle zorgen en dagelijkse beslommeringen kunnen vergeten en vol op genoten van onze muziek. Mooi om dat terug te krijgen van je publiek.

Vorige week hebt U al de video van onze openingsaria kunnen vinden: de aria “Eternal Source of Light Divine” van Händel. Vandaag plaatsen we de video van onze slotaria die eveneens van Händel is: “Virgam Virtutis”. We wensen U veel luisterplezier!

A Choeur Ouvert in Beffe

Gisteravond vierde het koor A Choeur Ouvert zijn 20-jarig bestaan. Bij de buitendeur stond een prachtig boeket brem evenals in de kerk. Er hingen slingers en we werden verrast met een lied om te toasten, waarna alle aanwezigen een glas met heerlijk bruisende wijn kregen. Alles heel feestelijk en er was ook hier een heel mooi programma met voor de pauze liederen door Octal Free Songs en na de pauze van À Choeur Ouvert. Het was genieten en erg gezellig, omdat het één grote reunie was.

Heerlijk om zoveel bekenden te zien, waaronder curé Body en Marie-Claire.

Lente!

Hele fijne week,

Marijke Persijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *