– Trio MaGMa jaaroverzicht 2018

Lente concert

Gênes

Zomer concert

Durbuy

Chateau de Jenneret

voor Daisy Hoste, schilderes

Oefenen met plezier!

Zegening van het doek

Dochamps, met Christine en Peter Visser

Herfst concert

Hoogtepunten, Dochamps

En niet als Trio MaGMa, maar wel heel belangrijk: op Kerstavond in het Home Jamotte van La Roche kerstliederen door Gérard Lambert (keyboard), Patrick Valentin (saxofoon) en mijzelf (zang).

Home Jamotte

La Roche-en-Ardenne

Marijke Persijn

– Trio MaGMa en de kunstenaars Van Duin, Delleur en Hoste

Marijke Verbeeck, Gérard Lambert en ik houden, behalve van muziek, ook van andere kunstvormen. Dat is de reden dat Daisy Hoste met haar prachtige werken exposeerde bij onze concerten en dat we haar een muzikaal afscheid aanboden tijdens haar laatste expositie in het kasteel van Jenneret. Continue reading

– Trio MaGMa bij afscheidsexpo Daisy Hoste in het kasteel van Jenneret

Morgen, 9 september 2018, is het de laatste kans om de doeken en werken van Daisy Hoste te bekijken in het Château de Jenneret. Dit valt onder Durbuy: Chera Monseu, 6941 Durbuy.

 

Daisy is een kunstenares die door ons zeer gewaardeerd wordt en die verschillende malen bij onze concerten geëxposeerd heeft. U mag dit eigenlijk niet missen! Ze neemt afscheid van een lange carrière en toont voor het laatst haar prachtige werken.

 

Wilt U ook ons ontmoeten, dan raden wij U aan om om half 4 morgenmiddag (09 09 2018 om 15.15 uur) in de expositieruimte aanwezig te zijn. Wij zijn er dan ook en bieden Daisy op dat tijdstip een muzikale afscheidsgroet aan.

Graag tot morgenmiddag,

Marijke Persijn

 

 

 

 

– MaGMa en de liefde: Caro mio ben

Vorige week beloofde ik U de tekst van de aria van Mi te geven in het volgende blog. Ik vraag U echter nog even geduld te hebben. Op 2 september zijn Eric en ik in Nederland om onze Robijnen Bruiloft (40-jarig huwelijk) met familie en vrienden te vieren. Ik zal dan voor mijn echtgenoot het prachtige lied van Giordani zingen: ”Caro mio ben”. Continue reading

– Gérard jarig en Flammende Rose van Händel

Onze klavecinist-organist Gérard Lambert is morgen jarig en wordt alweer 69 jaar!

Hij is steeds enorm actief. Voor ons Trio MaGMa bewerkt hij telkens opnieuw de mooiste werken. We repeteren samen, organiseren concerten en voeren ze uit. Continue reading

– Opera Carmen van Georges Bizet, 2 aria’s

Ons Trio MaGMa studeert nu ook op de Habanera (“L’amour est un oiseau rebelle”) en “Près des Remparts de Séville” uit de Opera Carmen (1875)  van Georges Bizet (1838 – 1875). Ondanks het feit, dat Bizet maar 36 jaar is geworden heeft hij 8 opera’s geschreven en nog talloze andere muziekwerken, zoals bijvoorbeeld Jeux d’Enfants voor piano (4-mains). Continue reading

– In memoriam Jan Persijn: The Foggy Dew

Vanwege de zeer onverwachte dood van de Nederlandse Operazanger Dennis Wilgenhof, besteed ik in mijn blog op mijn persoonlijke website aandacht aan de crematie van deze lieve vriend en collega. Deze vond plaats op woensdag 17 mei jl. in Eindhoven.

Op dit blog deel ik vandaag het zesde filmpje in de serie “In Memoriam Jan Persijn” met mijn vader op mondharmonica met “The Foggy Dew”. Volgende week weer trio MaGMa nieuws!

Ik wens U in de komende week veel kijk- en luisterplezier met deze video.

Marijke Persijn

– Vakantie en rust “Somewhere over the Rainbow”

Eric en ik zijn heerlijk samen op vakantie: somewhere over the rainbow kunt U ons vinden… We hebben oppas voor ons huis, dieren en planten, dus kunnen we er samen op uit! Heerlijk tot rust komen na de definitieve verhuizing van Nederland naar Belgie. Als we terugkomen, beginnen Gérard, Marijke “flûte” en ik (Marijke “chant”) aan ons volgende project: aria’s uit cantates, oratoria en opera!! We hebben er enorm veel zin in en hebben al een prachtig programma samengesteld.

Marijke